Kijkje in de keuken bij Houtbouw ’t Zand

Afgelopen vrijdag heeft Jos Schenk de HSB opleidingsgroep rondgeleid. Erg fijn hoe Jos op een nuchtere en humoristische wijze de deelnemers meeneemt door alle processen van het bedrijf. Een goede start van de opleidingsdag!

Na de rondleiding werd het onderwerp “Invloed HSB product op Qv-10 waarde van een gebouw” verzorgd door Willem Koppen. Willem zetten de groep gelijk op scherp met de woorden; de Qv-10 is eigenlijk niet relevant… Mooi hoe Willem de groep uitdaagde met zijn presentatie en de vele praktijkvoorbeelden.

Inhoudelijk onderwerp van de middag was geluidbeheersing door Marc Kalee, adviseur bouwfysica bij LBP|SIGHT. Een leerzame middag met duidelijke uitleg van de basisprincipes van lucht- en contactgeluid, uitdagende rekenopdrachten en interessante geluidstesten met geavanceerde meetapparatuur.

Richienel Havertong en Judith Jongejan willen wij bedanken voor de organisatie en de goede zorgen van deze dag!

Naar verwachting start in september 2024 een nieuwe groep. Interesse? Laat het ons weten.

Zwaluwe Prefab, Timmerfabriek Maaldrift BV, BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam, HEBO Kozijnen B.V., Het Bouw Bureau, Het Prefab Bureau, Tielemans Hekwerk, TIFA Lemele b.v., Nijhuis Toelevering B.V., BKS Elementen, Plywood Block Building | Recreatiepods, TechnoTrain B.V.|SpantenFabriek, Barli, Eemshout Prefab, S&N Houtkonstrukties, Koppen Bouwexperts

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.