Bouwen met hout is populair

Afgelopen vrijdag waren wij met de HSB opleidingsgroep op bezoek bij Timboco kozijnen & prefab. Rick van Houten – TIMBOCO (dir.) heeft ons via een presentatie meegenomen in het ontstaan van het familiebedrijf. Duurzaam, degelijk en doordacht bouwen met hout is wat ze bij Timboco machtig mooi vinden. De rondleiding werd verzorgt door Han Taekema (Productieleider) en Tom Negeman (Werkvoorbereider en tevens oud deelnemer).

Voor de rondleiding werd het onderwerp “Aardbevingsbestendig Bouwen” verzorgd door Thomas Houben (projectleider bij SHR). Via simulatiemodellen heeft Thomas de groep inzicht kunnen gegeven welke krachten bij een aardbeving ontstaan. Tevens zijn de voordelen besproken van houtskeletbouw in een aardbevingsgebied en welke ontwerpaspecten maken een woning aardbevingsbestendig.

Inhoudelijk onderwerp van de middag was “Brandveiligheid” door Jaco V. (adviseur brandveiligheid bij LBP SIGHT). Met de vraag; Waarom Brandveiligheid? Is Jaco met de groep in gesprek gegaan over de materialen, regelgeving, brandverspreiding en bewustwording van brandveiligheid in de HSB.

Johan Vlietstra bedankt voor de organisatie en de goede zorgen van deze dag!

Naar verwachting start in september 2024 een nieuwe groep. Interesse? Laat het ons weten.

Zwaluwe Prefab, Timmerfabriek Maaldrift HSB bv, BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam, HEBO Kozijnen B.V., Het Bouw Bureau, Het Prefab Bureau Culemborg, Tielemans Hekwerk, TIFA Lemele b.v., Nijhuis Toelevering B.V., BKS Elementen, Plywood Block Building | Recreatiepods, TechnoTrain B.V.|SpantenFabriek, Barli BV, Eemshout Prefab, S&N Houtkonstrukties.

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.