Afronding Opleiding Houtskeletbouw voor Professionals

Vandaag feliciteren wij de deelnemers die de afgelopen 14 maanden de opleiding Houtskeletbouw voor Professionals hebben gevolgd. Dit is alweer de 7e opleidingsgroep die wij hun certificaat en/of diploma mogen overhandigen.

De locatie van vandaag was fermacell® James Hardie Europe CZ/SK in Wijchen waar wij gestart zijn met een rondleiding door dit mooie bedrijf. Jimmy Van Tilburg en collega’s bedankt voor de deskundige uitleg tijdens de interessante rondleiding.

Na de rondleiding was het de beurt aan de deelnemers om hun eindopdrachten te presenteren en de opgedane kennis met elkaar te delen. Onderstaand een aantal onderwerpen die zijn gepresenteerd:

– Bouwfysica en constructie: Het verkrijgen van enkele standaard wandopbouwen met bijbehorende detaillering van gevelvullende elementen, die voldoen aan de BRL1001.

– Automatisering: Rendeert het om een cnc platenzaag aan te schaffen?

– Constructieve aspecten: Wat is de optimale verankeringsmethode voor het verankeren van houtskeletbouwelementen met grote openingen, zodat het bedrijf dit op een efficiënte manier kan blijven adviseren.

– Prefab luchtdicht HSB bouwen: Hoe kunnen wij makkelijker luchtdicht bouwen met geprefabriceerde elementen.

Het presenteren is niet voor iedereen dagelijks kost maar de presentaties zijn uitstekend verlopen. We kijken samen met de deelnemers terug op een geslaagde dag en een mooie afronding van de gehele opleiding!

Desirée Janssen bedankt voor de goede zorgen deze dag en de heerlijke hapjes tijdens de feestelijke afsluiting.

Naar verwachting start in september 2024 een nieuwe groep. Interesse in deelname in de volgende groep? r.goosensen@hmccollege.nl / 06-22699235

Zwaluwe Prefab, De Mar | Prefab Houtskeletbouw, De Groot Vroomshoop, Vibes Building Engineers, Gebr. Bodegraven, Houtbouw ’t Zand, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Willemsen Houtbouw, Eemshout Prefab.

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.