Oud deelnemer aan het woord!

Op 15 maart 2024 a.s. gaat de branche erkende Managementopleiding Industrieel Bouwen met Hout weer van start. Is deze opleiding iets voor jou?

Ramon Vromans (Directeur/mede-eigenaar van Ad van Esch machinale houtbewerking) ging je voor. Lees onderstaand zijn persoonlijke ervaring.

Ramon Vromans
Bedrijf: Ad van Esch machinale houtbewerking
Functie: Directeur/mede-eigenaar
Vestigingsplaats: Udenhout
Type bedrijf: Producent van kozijnen, ramen, deuren en trappen.
Hoe lang in de branche actief: 4 Jaar
Wanneer de opleiding gedaan: 2021/2022
Wat was de reden om deel te nemen aan de opleiding: Ik kwam niet direct uit de branche en zocht een goede opleiding waarbij alle facetten behandeld worden, waar je in de branche en in een leiding gevende functie mee in aanraking komt.
Ook om als bedrijf lid van de NBVT te kunnen blijven is deze opleiding, mits je geen andere relevante opleiding genoten hebt, een vereiste.
Wat heeft het jou en je bedrijf opgeleverd: Voor mij persoonlijk: Alles wat ik nodig heb om succesvol verder te kunnen gaan! Voor het bedrijf: De eindopdracht die ik uiteindelijk geschreven heb gaat over het analyseren, optimaliseren en verbeteren van de bedrijfsprocessen. Wat doen we, wat willen we doen, waarom doen/willen we het en hoe doen we dat? Concreet zijn we hierdoor inmiddels KOMO en STIP gecertificeerd! En hebben we meer focus op waar we onze energie in moeten steken.
Ook komen in de opleiding de soft skills langs, dit zijn naar mijn mening de meest onderschatte en erg belangrijke vaardigheden die een leidinggevende nodig heeft.
En niet te vergeten uiteraard het netwerk en een kijkje in andermans keuken!
Hoe kijk je terug op de opleiding: Ik heb enorm veel geleerd (en gelachen), en heb erg genoten van een mooie diverse groep deelnemers, vooral de discussies en het delen van kennis en ervaringen.
Wat heeft het opgeleverd: Nieuwe inzichten en kennis en een diploma met een duidelijke meerwaarde binnen de branche, maar ook daarbuiten!!
Zou je iemand anders adviseren om de opleiding te volgen: Zeker! Binnen de opleiding leer je de juiste tools en vaardigheden die je echt nodig hebt om als manager/leidinggevende te kunnen opereren.

Enthousiast geraakt? laat een berichtje achter of mail naar r.goosensen@hmcollege.nl

Meer info:
https://lnkd.in/euwEnTYq
https://lnkd.in/eBkjgcSG

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.