HSB groep op bezoek bij VDM woningen

Afgelopen week stond de vierde dag van de branche erkende opleiding Houtskeletbouw voor Professionals op het programma. Deze dag was de HSB groep welkom bij VDM Woningen te Drogeham. VDM Woningen is landelijk een prominent bedrijf in de woningbouwsector, gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van duurzame woningen. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve aanpak en klantgerichte oplossingen. VDM Woningen maakt gebruik van houtskeletbouw (HSB) als een van de belangrijkste bouwmethoden in hun woningbouwprojecten. De directie is vanaf de start van de opleiding betrokken geweest bij het verzorgen van programmaonderdelen.

De dag begon met een warm welkom en interessante presentatie van Jan van der Meer over VDM woningen. Daarna waren het Roelof Luchtenburg en Doeke van Wieren die de groep rondleidde door het bedrijf. De rondleiding heeft een goed beeld gegeven van de werkzaamheden en de innovatieve aanpak van VDM woningen.

Inhoudelijk thema deze dag was luchtdicht Bouwen door Erik de Jong, adviseur energie en binnenmilieu bij LBP|SIGHT. Een leerzame dag met de vraag waarom luchtdicht bouwen, de eisen, meetmethoden, (dichtings)materialen, mooie praktijkvoorbeelden, een aantal uitdagende rekenopdrachten om de qv10 te berekenen en een interessante demonstratie van een blowerdoortest.

Tot slot willen wij Petra Harholt bedanken voor de uitstekende zorgen en gastvrijheid. Tot volgend jaar!

Op 6 september 2024 start de volgende opleidingsgroep. Geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact op met Rob Goosensen. Wacht niet te lang, want vol is vol!

Gegevens Rob Goosensen:
r.goosensen@hmccollege.nl
06-22699235

Zwaluwe Prefab, Timmerfabriek Maaldrift HSB bv, BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam, HEBO Kozijnen B.V. BV, Het Bouw Bureau, Het Prefab Bureau Culemborg, Het Prefab Bureau, Tielemans Hekwerk, TIFA Lemele b.v., Nijhuis Toelevering B.V., BKS Elementen, Plywood Block Building | Recreatiepods, TechnoTrain B.V.|SpantenFabriek, Barli BV, Eemshout Prefab, S&N Houtkonstrukties.

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.