De HSB opleiding een uitstekende stap voor Mattias Schreurs

De Houtskeletbouw opleiding voor professionals is een uitstekende stap voor ervaren als voor beginnende professionals die hun carrière in de bouwsector willen starten. Dit wordt bevestigd door Mattias Schreurs, werkvoorbereider bij Zwaluwe Prefab BV, die onlangs deze opleiding met succes heeft afgerond. We hadden het genoegen om hem enkele vragen te stellen over zijn ervaringen met de HSB opleiding.

Wat was de reden om deel te nemen aan de opleiding:
“In 2021 ben ik afgestudeerd van HBO Bouwkunde, ik ben daarna direct gaan werken bij Zwaluwe Prefab zonder enige praktijkervaring of echte kennis over houtskeletbouw. Dit was dus redelijk nieuw voor mij waardoor ik erg op zoek was naar de vakkennis, zeker omdat er bij HSB heel veel aspecten komen kijken”.

Wat heeft het jou en je bedrijf opgeleverd:
“Ik heb de informatie uit de collegedagen gebruikt voor mijn eindopdracht. Mijn eindopdracht heb ik samen met het bedrijf bedacht en vormgegeven. In mijn geval heb ik een standaard wandopbouw samengesteld voor Zwaluwe Prefab en daar bijbehorende detaillering bij gemaakt. Hiermee kunnen we een KOMO productcertificaat aanvragen. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooie bijdrage heb mogen leveren en hier ook een goede beoordeling voor heb gekregen”.

Hoe kijk je terug op de opleiding:
“Voor mij erg leerzaam, het heeft me een boost gegeven in mijn kennis en werkzaamheden in dit vakgebied. HSB neemt veel verschillende facetten en uitdagingen met zich mee waar rekening mee gehouden moet worden. Ik denk dat verreweg de meeste onderwerpen dan ook zijn behandeld door experts uit het werkveld. Verder heb ik nieuwe contacten kunnen leggen en ook bij anderen in de keuken kunnen kijken waarmee ik weer inspiratie heb kunnen opdoen voor het eigen bedrijf. Ook bezoeken aan ander soort fabrieken zoals HEBO Kozijnen en Fermacell vond ik erg interessant”.

Welk onderdeel van de opleiding sprak jou het meest aan en waarom:
“Met name de technische colleges spraken me aan die gingen over de werking en opbouw van HSB, denk daarbij aan warmte- en vochttransport, luchtdichtingen, brandwerendheid, constructie, etc.. Dit is voor mij ook het meest van toepassing aangezien ik me veel bezig houd met engineering in mijn werk”.

Zou je iemand anders adviseren om de opleiding te volgen:
“Ik zou de opleiding aanbevelen. Zeker voor beginnende professionals in de branche geeft dit een hele goede opstap. Men leert beter bepaalde situaties te herkennen en zelf op te lossen of met behulp van een expert”.

Mattias bedankt voor je medewerking en je deelname aan de vorige opleidingsgroep!

Naar verwachting start in september 2024 een nieuwe groep. Interesse in deelname in de volgende groep? r.goosensen@hmccollege.nl / 06-22699235

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en wordt georganiseerd onder regie van HMC NEXT in samenwerking met Branchevereniging NBVT en ROGOS Management, Training en Advies.